Gebruik je code om toegang te krijgen tot de extra materialen

Infographic perfectionisme

Deze infographic illustreert het proces van perfectionisme naar gezonde inspanning. Doe je best omdat je dat zelf wilt en niet omdat je dan de goedkeuring van een ander krijgt!

Filmtips

Hier vind je films die Buro Gaafd aanbeveelt aan zowel ouders van hoogbegaafde kinderen als professionals die met hoogbegaafdheid te maken hebben.

Boekentips

Hier vind je boeken die Buro Gaafd aanbeveelt aan zowel ouders van hoogbegaafde kinderen als professionals die met hoogbegaafdheid te maken hebben.

Infographic Hoogbegaafdheid

Deze infographic illustreert de kenmerken van hoogbegaafdheid. HB is een combinatie van uitzonderlijke intelligentie, creativiteit en doorzettingsvermogen. Een hoogbegaafd kind is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aan kan, sensitief en emotioneel is en intens levend.

Download artikel "De lat hoog leggen"

Perfectionisme bij een kind ontstaat vaak als een overlevingsstrategie tijdens de basisschoolperiode. De eerste jaren kijkt het kind nog met een open blik naar de wereld, zit het vol energie en voelt zich ongebonden en vrij. Maar als het kind het gevoel krijgt dat het niet aanvaard wordt zoals het is, ligt de weg naar de ontwikkeling van perfectionisme helemaal open. Door zich (onbewust) aan te passen in een omgeving (school, thuis, vrienden) verliest het kind zijn eigenheid.

Arrow-up