Over Gaafd

Buro Gaafd wordt gerund door Lianne Reinders. Op latere leeftijd ben ik erachter gekomen dat ik hoogbegaafd ben en zijn er voor mij veel puzzelstukken op zijn plek gevallen. Vanaf die tijd ben ik gaan begrijpen wat hoogbegaafdheid precies inhoudt en bekijk ik mijn leven vanuit een ander perspectief.

Na mijn loopbaan van ruim 20 jaar in het primair onderwijs als leerkracht en intern begeleider, ben ik me verder gaan verdiepen in een ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid. Vanaf 2015 ben ik als zorgcoördinator en HB-coach werkzaam geweest op een ontwikkelplek voor hoogbegaafde kinderen en jongeren die geen aansluiting vinden binnen het reguliere onderwijs. Er ontstond een intensieve samenwerking met de kinderen zelf, maar ook met hun ouders en onderwijs-, zorg-, en overheidsinstanties.

Mijn missie en passie is om ouders van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong of hoogbegaafdheid inzicht te bieden in de unieke kwaliteiten van hun kind. Het is van wezenlijk belang om het “anders denken en voelen” te leren begrijpen. Hoogbegaafdheid is voor een groot deel erfelijk en mogelijk vind je als ouder ook herkenning in hoogbegaafdheid. Als ouder kun je ook een belangrijke rol spelen in het signaleren van een voorsprong bij je kind. Door een vroege herkenning kan een passend aanbod worden ingezet en daarmee een stevige basis voor een positieve zelfbeeld- en mindset ontwikkeling worden gelegd;

Ieder hoogbegaafd kind heeft recht op een gelukkige ontwikkeling in een uitdagende omgeving.

Lianne

Wil je graag meer informatie?

Plan online een vrijblijvende telefonische afspraak in of stuur een bericht:
Arrow-up